Rechercher dans ce blog

Minggu, 05 September 2021

Te druk bij corona-demonstratie op de Dam, gemeente roept op niet te komen - Telegraaf.nl

De stoet trok om 12.00 uur vanaf de Dam naar de Rozengracht, Marnixstraat en langs het Leidseplein. Vervolgens sloegen de demonstranten af naar de Utrechtsestraat, een vrij krappe straat waar geen afstand werd gehouden. In de Utrechtsestraat trok de demonstratie veel bekijks van bewoners, die uit hun ramen hingen. „Sluit je aan”, riepen de demonstranten naar hen.

De sfeer onder de demonstranten is gemoedelijk. Er klinkt muziek uit geluidsboxen en sommige groepen lopen op het ritme van een trommel. Mensen juichen en scanderen leuzen als „liefde, vrijheid, geen dictatuur.”

Volgens de organisatie van de demonstratie doen er zo’n zestig organisaties mee met de optocht, die ook een statement maken tegen „toeslagenaffaires, huizentekorten en de Groningen-affaire.” In de stoet zijn onder meer gele paraplu’s te zien en vlaggen van Gezond Verstand, Hart voor Vrijheid, Forum voor Democratie, Wakker Den Helder en andere steden van de ’Wakker’ beweging. Ook is er een kleine kinderoptocht met een spandoek waarop staat ’Kinderen voor vrijheid’.

De route van de demonstranten liep verder naar het Rembrandtplein, en trok langs de Blauwbrug naar de Stopera, het gemeentehuis van Amsterdam. Daarna gingen ze via het Amsterdam Centraal Station weer naar de Dam, waar rond 15.15 uur de eerste demonstranten aankwamen.

Adblock test (Why?)


Te druk bij corona-demonstratie op de Dam, gemeente roept op niet te komen - Telegraaf.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...