Rechercher dans ce blog

Senin, 06 September 2021

'Vergevorderde kabinetsplannen voor uitkopen en onteigening boeren wegens stikstof' - RTL Nieuws

Dat schrijft NRC. Aan die plannen hangt wel een prijskaartje: de kosten kunnen oplopen tot 17 miljard euro. Het lijkt erop dat in de nieuwe plannen dwang niet meer wordt geschuwd.

Dat het demissionaire kabinet extra stikstofmaatregelen wil nemen, heeft te maken met het feit dat het steeds lastiger is om grote bouwprojecten te realiseren. Zo besloot de Raad van State in 2019 dat de bouw van onder meer een grote hoeveelheid woningen niet door kon gaan, omdat er door stikstof veel natuurschade werd veroorzaakt. 

Het is niet voor het eerst dat er naar de aanpak van de stikstofuitstoot wordt gekeken. Zo werd in de Eerste en Tweede kamer eerder dit jaar een stikstofwet aangenomen. Maar die wet zorgt vooral voor een langetermijnoplossing.

Volgens het kabinet is er meer nodig dan dat om ervoor te zorgen dat vergunningen voor grote projecten verkregen kunnen worden. Denk aan de bouw van een miljoen woningen.

De plannen werden afgelopen zomer uitgewerkt en zijn inmiddels ook al doorgerekend in een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving. 

Adblock test (Why?)


'Vergevorderde kabinetsplannen voor uitkopen en onteigening boeren wegens stikstof' - RTL Nieuws
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...