Rechercher dans ce blog

Rabu, 26 Mei 2021

Coronanieuws: tientallen coronapatiënten minder in ziekenhuis - Omroep Brabant


De Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die toegangstesten mogelijk maakt. Ook de quarantaineplicht voor reizigers uit landen met een zeer hoog coronarisico kreeg steun in de senaat. De kabinetsplannen konden na een marathondebat, dat tot in de nacht duurde, mede met dank aan GroenLinks op een meerderheid rekenen.

Hoewel de Tweede Kamer al had ingestemd met de maatregelen, moest het kabinet zich nog inzetten om de senaat te overtuigen. Verschillende partijen, waaronder de PVV en de PvdA, vinden dat met name de wet voor toegangstesten nog te veel ruimte laat voor interpretatie. GroenLinks bleek onmisbaar om de testwet erdoor te krijgen. De partij stemde in de Tweede Kamer voor, en die partij kon de wet in de Eerste Kamer ook aan een meerderheid helpen. Daar verbond de partij wel een aantal voorwaarden aan.

Zo moest de testwet losgekoppeld worden van de coronawet. Ook wilde GroenLinks dat de maatregelen niet van kracht zouden zijn op plekken waar voldoende afstand gehouden kon worden of op doorstroomlocaties. Dat betekent dat mensen bijvoorbeeld geen test nodig hebben voor een bezoek aan een café of museum.

Adblock test (Why?)


Coronanieuws: tientallen coronapatiënten minder in ziekenhuis - Omroep Brabant
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...