Rechercher dans ce blog

Selasa, 25 Mei 2021

In alle leeftijdsgroepen minder besmettingen, leegloop ziekenhuizen zet door - RTL Nieuws

De afgelopen week zijn er 25.255 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Een daling met een 28 procent, in vergelijking met vorige week, toen er 35.142 besmettingen werden geregistreerd.

Minder mensen (-12 procent) hebben zich laten testen bij de GGD teststraten. Het percentage positief geteste personen was afgelopen week 10,4 procent, wat lager is dan de week daarvoor (12,2 procent).

De coronadrukte in de ziekenhuizen blijft dalen, maar het RIVM stelt dat de druk op de zorg nog steeds hoog is. 

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1681 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het laagste aantal sinds 11 december. 

In de afgelopen kalenderweek werden er 32 procent minder coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen dan in de week ervoor. Op de IC daalde de nieuwe instroom met 23 procent in vergelijking met de week ervoor. 

Eind april behandelden de ziekenhuizen meer dan 2700 coronapatiënten. Dat betekent dat er binnen een maand meer dan 1000 bedden zijn vrijgekomen. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde verder. Op die afdelingen liggen nu 579 mensen met corona. Ook dat is het laagste aantal sinds half december. 

Op de verpleegafdelingen steeg het aantal coronapatiënten afgelopen etmaal met vijf naar 1102, maar de lijn daar gaat nog steeds omlaag. Sinds vorige week dinsdag zijn op die zalen 401 bedden vrijgekomen. Op de verpleegafdelingen heeft de leeftijdsgroep 50-59 het grootste aandeel.

Het reproductiegetal, dat aangeeft in welk tempo het virus zich verspreidt, is ook weer een fractie gedaald. Het stond afgelopen vrijdag op 0,86 en zakt verder naar 0,82. Dit cijfer is nooit helemaal actueel. Het RIVM kijkt twee weken terug in de tijd om een betrouwbaar getal te berekenen.  

Vaccineren

De daling van het aantal coronagevallen komt deels doordat steeds meer mensen gevaccineerd zijn. In de afgelopen zeven dagen hebben ongeveer een miljoen Nederlanders een prik gekregen. 

Er zijn op dit moment ruim 8,5 miljoen vaccinaties gezet. Volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft ruim 40,8 procent van de 18-plussers in Nederland een eerste coronavaccin gehad. 14,1 procent is volledig gevaccineerd.

Stap 3

Binnenkort zal het kabinet gaan bespreken wanneer stap 3 van het openingsplan kan worden gezet. Als de cijfers de goede kant op blijven gaan, kan er op z'n vroegst 5 juni weer meer.

Zo mag je thuis weer vier personen per dag ontvangen. Ook de groepsgrootte in een binnenlocatie kan worden verruimd: 30 personen of meer als de ruimte dat toelaat. En doorstroomlocaties binnen kunnen onder voorwaarden weer open, evenals restaurants, bioscopen, theaters en musea. Ook mag er weer binnen én buiten worden gesport.

Adblock test (Why?)


In alle leeftijdsgroepen minder besmettingen, leegloop ziekenhuizen zet door - RTL Nieuws
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...