Rechercher dans ce blog

Senin, 31 Mei 2021

Weer meer mensen in de bijstand, opnieuw vooral veel jongeren - RTL Nieuws

Voor het vierde kwartaal op rij zijn er meer mensen met een bijstandsuitkering dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Alleen algemene bijstandsuitkering

Het gaat puur en alleen om de algemene bijstandsuitkering. Regelingen om de klap van de coronacrisis op te vangen, zoals de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), zijn niet meegeteld.

In iedere leeftijdscategorie ontvingen meer mensen een bijstandsuitkering, maar vooral het aantal jongeren dat in de bijstand belandde steeg fors. In het eerste kwartaal van dit jaar kregen zo'n 3000 nieuwe jongeren een bijstandsuitkering.

Alle leeftijden

Onder 27- tot 45-jarigen steeg het aantal bijstandsontvangers met 3 procent. Onder 45-plussers steeg het met slechts één procent. Toch ging het in absolute aantallen ook daar nog om zo'n 3000 45-plussers die in het eerste kwartaal van dit jaar in de bijstand belandden.

Migratieachtergrond

Er waren zowel meer bijstandsontvangers met een Nederlandse achtergrond als met een migratieachtergrond. Bij degenen met een migratieachtergrond was de toename ten opzichte van een jaar eerder wel sterker.

De stijging onder de bijstandsgerechtigden met een westerse migratieachtergrond bedroeg ruim 3 procent, onder degenen met een niet-westerse migratieachtergrond 4 procent.

Adblock test (Why?)


Weer meer mensen in de bijstand, opnieuw vooral veel jongeren - RTL Nieuws
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...