Rechercher dans ce blog

Selasa, 01 Juni 2021

AstraZeneca-weigeraars kunnen binnenkort ander vaccin krijgen - NU.nl

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maakt dinsdag in een Kamerbrief bekend dat mensen die het AstraZeneca-vaccin weigeren, binnenkort een uitnodiging voor inenting met een ander vaccin krijgen. Dat bevestigde hij maandag aan Nieuwsuur.

Sinds april krijgen mensen van onder de zestig jaar niet langer het AstraZeneca-vaccin, vanwege zeldzame bijwerkingen. Een deel van de zestigplussers die het AstraZeneca-vaccin via hun huisarts konden krijgen, wilde het middel niet.

Een alternatief werd hun echter niet geboden. Het is "prikken wat de pot schaft", zei het demissionaire kabinet tot nu toe.

AstraZeneca-weigeraars met een nieuwe uitnodiging kunnen zich binnenkort laten prikken bij de GGD. Dat betekent dat ze het vaccin van Pfizer, Moderna of Janssen krijgen.

Meer dan zestienduizend mensen ondertekenden een aan minister De Jonge gerichte petitie om zestigplussers te kunnen laten kiezen welk vaccin zij krijgen.

Adblock test (Why?)


AstraZeneca-weigeraars kunnen binnenkort ander vaccin krijgen - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...