Rechercher dans ce blog

Rabu, 15 September 2021

Evenementenbranche spant kort geding aan tegen de Staat - RTL Nieuws

Dat meldt de organisatie Unmute Us, die het kort geding aanspant met ID&T, Mojo en Apekooi Events. 

Niet levensvatbaar

Volgens de organisatie zijn veel evenementen niet levensvatbaar als gevolg van de maatregelen. "Als men ons slechts toestaat om evenementen op 75 procent van de capaciteit te draaien, is dat een verkapte weigering van deze evenementen. Op die capaciteit zijn evenementen simpelweg verliesgevend."

Ook maakt de organisatie bezwaar tegen een sluitingsverplichting om middernacht. "Waarom kan een evenement of clubavond voor middernacht wel veilig met een coronatoegangsbewijs en is het zodra het een minuut over twaalf is ineens gevaarlijk?"

Branche kapot

"Dit is echt een doelgerichte actie om onze branche kapot te maken", zegt initiatiefnemer Jasper Goossen. Unmute Us en de bedrijven eisen voor de rechter dat alle evenementen en clubavonden weer worden toegestaan zonder beperkingen van tijd en capaciteit.

Het kort geding wordt ondersteund door de Alliantie van Evenementenbouwers en de Vereniging van Evenementenmakers. ID&T spande eerder dit jaar namens de branche al een kort geding aan tegen de Staat, maar trok dat later weer in.

Protestmarsen

Afgelopen weekend organiseerde Unmute Us voor de tweede keer protestmarsen in verschillende steden tegen de coronamaatregelen, die de evenementensector zwaar treffen. Ruim 150.000 mensen gingen toen de straat op.

Adblock test (Why?)


Evenementenbranche spant kort geding aan tegen de Staat - RTL Nieuws
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...