Rechercher dans ce blog

Rabu, 29 September 2021

Gesloten restaurant Waku Waku en gemeente Utrecht morgen voor rechter - RTV Utrecht

UTRECHT - Restaurant Waku Waku in Utrecht wil dat de gemeentelijke beslissing om de zaak te sluiten wordt geschorst. Morgenochtend om 10.00 uur dient een kort geding hierover. Het is nog niet bekend wanneer de voorzieningenrechter uitspraak doet. De rechtbank zendt de zitting uit via een livestream.

De eigenaren van het veganistische restaurant aan het Vredenburg weigeren gasten te controleren op een coronatoegangsbewijs omdat ze dit discriminerend vinden. Burgemeester Sharon Dijksma besloot na een aantal waarschuwingen dat de zaak dicht moest. De sloten van het restaurant zijn gisteren vervangen.

De uitbaters van Waku Waku hebben bezwaar gemaakt bij de gemeente en de rechter gevraagd om het besluit van de burgemeester in de tussentijd te schorsen, zodat het restaurant weer open kan.

Waku Waku heeft via crowdfunding al ruim 220.000 euro opgehaald. Maandag- en dinsdagavond verzamelden honderden sympathisanten zich voor het restaurant.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Adblock test (Why?)


Gesloten restaurant Waku Waku en gemeente Utrecht morgen voor rechter - RTV Utrecht
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...