Rechercher dans ce blog

Sabtu, 02 Oktober 2021

Nieuw-Zeeland opent in november grenzen voor gevaccineerde toeristen - NU.nl

Alle niet-staatsburgers die Nieuw-Zeeland willen bezoeken mogen het land binnenkort weer in onder voorwaarde dat ze volledig gevaccineerd zijn. De maatregel geldt per 1 november, heeft coronaminister Chris Hipkins zondag aangekondigd. "Vaccinatie is de meest effectieve maatregel tegen de overdracht van COVID-19 en het risico op ernstige ziekte of overlijden", aldus Hipkins in een verklaring.

De grenzen van het land zijn sinds maart 2020 voor iedereen gesloten, behalve voor inwoners en staatsburgers. De minister ziet de maatregel die nu wordt doorgevoerd als een belangrijke stap om het land geleidelijk weer open te stellen. Die wordt in zijn ogen mogelijk gemaakt doordat steeds meer mensen gevaccineerd zijn.

Gevaccineerde buitenlanders die het land binnenkomen zullen echter nog steeds veertien dagen in quarantaine moeten gaan en dienen ook een negatieve coronatest te kunnen overleggen binnen 72 uur na hun vlucht. De vaccinatieplicht geldt niet voor Nieuw-Zeelanders, kinderen onder de zeventien jaar en mensen die om medische redenen niet kunnen worden ingeënt.

Air New Zealand, de nationale luchtvaartmaatschappij van het land, kondigde aan per februari geen passagiers meer te accepteren die niet gevaccineerd zijn. Enige uitzondering zijn mensen die kunnen aantonen dat inenting vanwege medische redenen niet mogelijk is.

"Het verplichten van vaccinatie op onze internationale vluchten zal zowel klanten als werknemers de gemoedsrust geven dat iedereen aan boord aan dezelfde gezondheidseisen beantwoordt", aldus topman Greg Foran van Air New Zealand. Volgens hem is een anti-coronaprik "de nieuwe realiteit van internationaal reizen".

Adblock test (Why?)


Nieuw-Zeeland opent in november grenzen voor gevaccineerde toeristen - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...