Rechercher dans ce blog

Kamis, 25 November 2021

Gezondheidsraad: boosterprik voor iedereen boven de 18, ouderen eerst - NOS

De Gezondheidsraad adviseert, zoals minister De Jonge (Volksgezondheid) ook wil, om iedereen boven de 18 jaar een boosterprik te geven. Ouderen moeten die extra vaccinatie het eerst krijgen, staat in het advies aan het kabinet.

Een extra prik tegen het coronavirus is volgens de Gezondheidsraad wenselijk, omdat er tekenen zijn dat de bescherming die de vaccins bieden tegen covid-19 na verloop van tijd afneemt.

Momenteel komt iedereen van 60 jaar of ouder in aanmerking voor een boostervaccinatie. Sinds vorige week worden 80-plussers uitgenodigd om de extra prik te komen halen. Ook 18-plussers die bijvoorbeeld in de zorg werken krijgen de boosterprik aangeboden. Het kabinet zei drie weken geleden al van plan te zijn alle volwassenen op termijn een extra prik aan te bieden. De raad heeft daar nu een advies over gegeven.

"Nu het aantal besmettingen hoog is, neemt ook het risico toe dat gevaccineerden onder de 60 jaar ernstig ziek worden. Een boostervaccinatie kan de bescherming van deze groep verbeteren", schrijft de raad in een persbericht. Daarbij is het belangrijk dat ouderen en bewoners van zorginstellingen als eerste aan de beurt komen.

Adblock test (Why?)


Gezondheidsraad: boosterprik voor iedereen boven de 18, ouderen eerst - NOS
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...