Rechercher dans ce blog

Selasa, 30 November 2021

Moderna: vaccin waarschijnlijk minder sterk tegen omikronvariant - RTL Nieuws

Volgens hem kan het maanden duren voordat producenten genoeg coronavaccins kunnen maken die wel optimaal werken tegen de nieuwe variant.

Variant

De omikronvariant van het coronavirus werd vorige week ontdekt in Zuid-Afrika. Sindsdien duikt die in steeds meer landen op.

Bancel zegt dat het onmogelijk is dat de huidige coronavaccins net zo goed werken tegen de omikronvariant als tegen de deltavariant. Dat zou er toe kunnen leiden dat er meer mensen ziek worden na een besmetting of zelfs in het ziekenhuis terechtkomen.

Klinische studies

Eerder maakte het Amerikaanse Moderna al bekend een boostervaccin voor de omikronvariant te ontwikkelen. Het bedrijf zegt binnen zestig tot negentig dagen een vaccin klaar te kunnen hebben voor klinische studies. Ook Pfizer/BioNTech heeft aangegeven de omikronvariant te onderzoeken.

We weten nog weinig

Besmettelijker? Ziekmakender? Er gaan een hoop verhalen rond over de nieuwe coronavariant omikron, die in Zuid-Afrika voor het eerst werd aangetroffen. De vraag is: hoe moet je dit soort informatie nou wegen? Klopt deze informatie? Eén ding is zeker: het is oppassen met te snelle conclusies. In onderstaand verhaal lees je waarom:

Adblock test (Why?)


Moderna: vaccin waarschijnlijk minder sterk tegen omikronvariant - RTL Nieuws
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...