Rechercher dans ce blog

Sabtu, 27 November 2021

RIVM: 22.089 nieuwe positieve tests • 60 passagiers uit Zuid-Afrika in isolatie bij Schiphol - NOS op 3

Ongeveer zestig mensen van de twee KLM-vluchten uit Zuid-Afrika zitten in een bewaakt isolatiehotel in de buurt van Schiphol. De meesten zijn positief getest op het coronavirus. Enkelen zijn negatief getest, maar willen bij hun positief geteste partner blijven. Zo'n vijf mensen die positief zijn getest wonen alleen en mogen daarom thuis in isolatie gaan, zegt woordvoerder Groustra van de GGD Kennemerland bij de NOS op NPO Radio 1.

Verslaggever Jeroen de Jager zag mensen van Bevolkingszorg Kennemerland bij het hotel naar binnen gaan. Hij sprak daar ook met andere gasten van het hotel, die niet wisten dat er in het gebouw mensen in isolatie zitten.

De passagiers moeten minstens zeven dagen in hotel blijven als ze klachten hebben, en minimaal vijf dagen als ze geen klachten ontwikkelen.

Van de 600 passagiers die gisteren op Schiphol arriveerden zijn er 61 positief getest. De gevaccineerde passagiers van die vluchten hoefden zich in Zuid-Afrika niet te laten testen. Bij aankomst in Nederland moesten alle inzittenden worden getest, vanwege de nieuwe variant van het coronavirus die rondgaat in zuidelijk Afrika, de omikronvariant. Het is nog niet duidelijk of en hoeveel besmette passagiers deze variant hebben.

Ook reizigers die sinds maandag uit zuidelijk Afrika in Nederland zijn aangekomen moeten zich laten testen. Dat gaat om ongeveer 2000 mensen, zegt woordvoerder Groustra van de GGD Kennemerland. "We zijn nu bezig al deze mensen te informeren."

Adblock test (Why?)


RIVM: 22.089 nieuwe positieve tests • 60 passagiers uit Zuid-Afrika in isolatie bij Schiphol - NOS op 3
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...