Rechercher dans ce blog

Rabu, 24 November 2021

Ziekenhuiszorg verder in de knel; afschaling planbare kritieke zorg - NU.nl

De ziekenhuizen kunnen binnenkort geen chemotherapie, niertransplantaties en andere kritieke planbare zorg meer verlenen. De afgelopen weken konden ze al weinig tot geen heup- en knieoperaties en cosmetische ingrepen uitvoeren en nu moet ook geplande kritieke zorg eraan geloven.

De beperking geldt ook voor andere operaties en behandelingen die volgens planning binnen zes weken moesten worden uitgevoerd. De verdere afname van kritieke zorg wordt ingezet zodra geeft fase 2D van het plan ter opschaling van de zorg aan coronapatiënten is goedgekeurd door demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft het verzoek ingediend bij de minister, maar een woordvoerder van het ministerie van VWS kon woensdagavond niet met zekerheid zeggen of het ook was ontvangen.

In verband met de pandemie hebben het LNAZ en de ziekenhuizen het opschalingsplan opgesteld. Mocht de zorg overbelast raken door de toestroom van coronapatiënten, dan wordt personeel vrijgemaakt om te helpen bij de coronazorg. Ook Defensie en het Rode Kruis kunnen dan worden ingezet.

Adblock test (Why?)


Ziekenhuiszorg verder in de knel; afschaling planbare kritieke zorg - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...