Rechercher dans ce blog

Jumat, 24 Desember 2021

KVK haalt website en diensten dit kerstweekend offline vanwege log4j - Tweakers

Vanwege de log4j-kwetsbaarheid zijn de website en diensten van de Kamer van Koophandel dit weekend niet beschikbaar. De Kamer haalt deze diensten offline vanwege de kwetsbaarheid in log4j, om zo aanvallen te kunnen voorkomen.

Alle online diensten zijn van vrijdag 18.00 uur tot maandag 7.30 uur niet te gebruiken, zegt de KVK. Het gaat om het Handelsregister, UBO-register en LEI-register. Het aanleveren van documenten zoals jaarrekeningen is dan ook niet mogelijk. Aansluitingen op de api van het KVK, de KVK Dataservice en KVK App Handelsregister zijn eveneens niet mogelijk.

De Kamer zegt de diensten offline te halen naar aanleiding van een waarschuwing van het Nationaal Cyber Security Centrum over de feestdagen. Criminelen zouden deze volgens het NCSC mogelijk gebruiken om met de log4j-kwetsbaarheid IT-systemen aan te vallen. De Kamer zegt haar gegevens te willen beschermen en zegt dat ze onderdeel is van 'verschillende ketens met andere partijen', waarbij de log4j-kwetsbaarheid ook misbruikt zou kunnen worden.

Daarom worden 'in ieder geval gedurende de kerstdagen' de online diensten offline gehaald. Verder meldt de Kamer sinds de NCSC-waarschuwing extra maatregelen te hebben getroffen, zoals continue monitoring en het uitvoeren van updates en patches zodra deze beschikbaar zijn.

De NCSC waarschuwt niet alleen de KVK voor de log4j-kwetsbaarheid en de kerstdagen, ook andere bedrijven krijgen van de NCSC het advies om alert te zijn. Tweakers schreef eerder een achtergrondartikel over log4j-library-kwetsbaarheid Log4Shell.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Adblock test (Why?)


KVK haalt website en diensten dit kerstweekend offline vanwege log4j - Tweakers
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...