Rechercher dans ce blog

Kamis, 23 Desember 2021

Omikron meest voorkomende variant in Amsterdam • ME'ers krijgen voorrang bij boosterprik - NOS op 3

De Belgische viroloog Marc van Ranst is kritisch over de keuzes die de Belgische overheid heeft gemaakt bij de nieuwe coronamaatregelen. Vanaf zondag gaan in België onder meer theaters en bioscopen dicht, tot minimaal eind januari. De horeca blijft echter open. Die beslissing begrijpt Van Ranst niet. "Wanneer je ziet dat de kerstmarkten wel openblijven, dan kan je zeggen dat de glühwein het gewonnen heeft van de cultuur", zegt hij tegen de VRT.

De viroloog noemt de nieuwe maatregelen "behoorlijk streng". Volgens hem was de inschatting van de experts dat theaters en bioscopen open konden blijven, omdat er goed wordt geventileerd en de situatie daardoor goed beheersbaar is. In de horeca bestaan volgens Van Ranst per café en restaurant grote verschillen in het naleven van de coronamaatregelen. Hij pleit daarom voor strengere handhaving in die sector.

Omdat horeca en winkels in Nederland gesloten zijn, vreest Van Ranst ook dat steeds meer Nederlanders naar Belgische cafés en restaurants zullen trekken. "Wanneer ik de taferelen in Antwerpen zag met die grote terrassen die overdekt zijn. Wanneer je onder zo'n overkapping zit, begint dat heel erg op een binnenruimte te lijken. Als je de lijst van maatregelen bekijkt, dan zie je dat de horeca niet verder gelimiteerd wordt. Het is ook heel uitnodigend om Nederlanders te ontvangen wanneer de horeca tot 23 uur open blijft."

Adblock test (Why?)


Omikron meest voorkomende variant in Amsterdam • ME'ers krijgen voorrang bij boosterprik - NOS op 3
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...