Rechercher dans ce blog

Rabu, 22 Desember 2021

PLUS en Coop mogen fuseren als ze twaalf supermarkten verkopen - NU.nl

De supermarktketens PLUS en Coop mogen onder voorwaarden fuseren, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) woensdag. Wel moeten twaalf supermarkten worden verkocht aan een concurrent, zodat er voldoende concurrentie is en consumenten in hun eigen buurt keuzemogelijkheden hebben.

Samen hebben de twee supermarktketens ongeveer zeshonderd supermarkten. Daarnaast heeft PLUS zeggenschap in de supermarktketen SPAR. Daarmee komt het totale aantal supermarkten van PLUS en Coop samen op ongeveer duizend.

Op landelijk niveau ziet de ACM geen concurrentieprobleem ontstaan. Er blijven sterke concurrenten over, zoals Albert Heijn en Jumbo.

In twaalf dorpen, vooral buiten de Randstad, zag de ACM een mogelijk concurrentieprobleem ontstaan door de fusie, omdat er onvoldoende concurrerende supermarkten in de buurt zijn. Daarom verkopen PLUS en Coop supermarkten in Harmelen, Hollandscheveld, Rolde, Ruurlo, Stolwijk, Terborg, Wehl, Groot Ammers, Wekerom, Ravenstein, Uddel en op het Waddeneiland Vlieland.

De ketens hebben samen een omzet van zo'n 5 miljard euro en er werken zo'n 40.000 mensen. Door de fusie gaan ook banen verloren, maar het exacte aantal is nog niet bekend. Het hoofdkantoor van Coop in Velp gaat op termijn sluiten, waarna er een gezamenlijk hoofdkantoor in Utrecht komt.

Adblock test (Why?)


PLUS en Coop mogen fuseren als ze twaalf supermarkten verkopen - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...