Rechercher dans ce blog

Minggu, 30 Januari 2022

De coronacijfers van vandaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl

Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (zondag 30 januari) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken. Het werkelijke aantal besmettingen is groter dan de gemelde cijfers, doordat niet alle meldingen konden worden verwerkt.

De ziekenhuizen verzorgen op dit moment 1.154 mensen met corona, zo valt op te maken uit de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 25 meer dan een dag eerder.

Op de intensive care is er nog een lichte daling te zien. Op de ic's liggen nu 209 patiënten met corona, vier minder dan een etmaal ervoor. Dat is het kleinste aantal sinds 28 oktober vorig jaar.

Een dag eerder daalde het aantal coronapatiënten op de ic met 25, dat was de grootste daling van het aantal coronapatiënten op de ic's in één dag in ruim drie weken tijd.

Er werden afgelopen etmaal tien nieuwe coronapatiënten op de ic's opgenomen. Dat zijn er ongeveer evenveel als het dagelijks gemiddelde aan nieuwe ic-opnames van afgelopen week. Doordat er tussen zaterdag en zondag meer mensen overleden of de intensive cares mochten verlaten, daalde het totale aantal mensen met COVID-19 dat een ic-bed bezet houdt toch.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

75.199 positieve tests na storing, achterstand verder opgelopen

Door een storing bij het RIVM zijn in het afgelopen etmaal niet alle bevestigde besmettingen doorgegeven. Er is in de afgelopen 13 dagen een achterstand van 131.000 meldingen opgebouwd.. Toch meldt het instituut zondag 75.199 positieve tests. Dat is een dagrecord en er is tegelijkertijd dus sprake van onderrapportage.

Vrijdag werden ook bijna 75.000 positieve tests gemeld. Over de afgelopen zeven dagen gaat het om gemiddeld 61.533 bevestigde besmettingen per dag.

Omdat de GGD's aan de maximale testcapaciteit zitten, krijgen ze sinds woensdag hulp van commerciële testaanbieders.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

Twee sterfgevallen gemeld

Het RIVM kreeg in de afgelopen 24 uur te horen dat t wee personen aan COVID-19 zijn overleden. Dat de sterfgevallen nu zijn gemeld, wil niet zeggen dat al deze personen ook in het afgelopen etmaal zijn gestorven.

Sinds de uitbraak van COVID-19 in Nederland zijn meer dan 21.000 mensen aan de ziekte overleden. In deze gevallen is officieel vastgesteld dat COVID-19 de doodsoorzaak is. Het daadwerkelijke aantal overleden coronapatiënten is vrijwel zeker een stuk groter.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Boostervaccinatiegraad van 57,3 procent

Het percentage volledig gevaccineerde volwassenen die ook een boosterprik hebben gehad, staat sinds woensdag op 57,3 procent. De waarde op het coronadashboard wordt twee keer per week bijgewerkt.

In Nederland krijgen momenteel alleen mensen van achttien jaar en ouder de boosterprik aangeboden.

Adblock test (Why?)


De coronacijfers van vandaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...