Rechercher dans ce blog

Jumat, 11 Februari 2022

Coronanieuws: 11.364 nieuwe coronabesmettingen in Brabant - Omroep Brabant

De gemeente Eindhoven heeft een jaar na de avondklokrellen slechts 620,79 euro overgemaakt gekregen vanwege de schade die toen is geleden. De rellen op 24 januari leidden tot een schadebedrag van 673.000 euro, waarvan ruim een ton aan gemeentelijke eigendommen. Daarnaast is de gemeente ook veel geld kwijt geweest aan de inzet van ambtenaren.

De ruim 600 euro is een eerste deel van de ongeveer 19.000 euro schadevergoeding die de gemeente toegekend heeft gekregen. In vijf zaken heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald dat de gemeente niet in aanmerking komt voor compensatie. Burgemeester John Jorritsma hoopt nog steeds dat alle schade kan worden verhaald, maar hij beseft ook dat dit moeilijk gaat worden. Een ambtelijke werkgroep gaat nu onderzoeken wat er voor de gemeente Eindhoven juridisch mogelijk is, zo hebben burgemeester en wethouders de gemeenteraad laten weten.

LEES OOK: Gedupeerden avondklokkenrellen wachten nog op geld, schade amper vergoed

19.45 - Nachtclubs ergeren zich aan nieuwe sluitingstijd en mogelijk 1G
Brancheorganisatie van de nachtclubs Nachtbelang is "stomverbaasd" over de mogelijk nieuwe sluitingstijden voor de horeca van 01.00 uur en dat testen voor toegang, ook bekend als 1G, wordt onderzocht voor het openen van het nachtleven. Dat schrijft Nachtbelang in een openbare brief aan minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers.

De nachtclubs noemen 1G "geen werkbare eis". Mensen zouden niet bereid zijn zich voor het nachtleven te laten testen en bovendien is daar de testcapaciteit helemaal niet voor, aldus Nachtbelang. Bij 1G moet iedereen, ook gevaccineerden of mensen die onlangs corona hebben gehad, vooraf een test doen.

Adblock test (Why?)


Coronanieuws: 11.364 nieuwe coronabesmettingen in Brabant - Omroep Brabant
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...