Rechercher dans ce blog

Kamis, 10 Februari 2022

De coronacijfers van vandaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl

Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (donderdag 10 februari) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken.

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares in de Nederlandse ziekenhuizen is donderdag gedaald tot onder de 200. Er liggen nu 198 patiënten met corona op deze afdelingen, 8 minder dan woensdag. Op 26 oktober lagen voor het laatst minder dan 200 coronapatiënten op deze afdelingen.

In totaal liggen er nu 1.513 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Dat zijn er 18 minder dan woensdag, zo valt op te maken uit de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen momenteel 1.315 covidpatiënten, dat zijn er 10 minder dan de voorgaande dag.

In de afgelopen 24 uur werden 197 coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic's ging het om 13 opnames. Dat zijn er bij elkaar 11 meer dan woensdag.

Een belangrijk deel van de positief geteste ziekenhuispatiënten is in de eerste plaats om een andere reden opgenomen. Dat zijn mensen die in het ziekenhuis belanden met bijvoorbeeld buikklachten, hartproblemen of verwondingen als gevolg van een ongeluk. Na het ondergaan van een coronatest blijkt dat ze toevallig positief zijn. Het LCPS maakt in de dagelijkse ziekenhuiscijfers geen onderscheid tussen patiënten die mét of vanwege corona zijn opgenomen.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

86.862 positieve tests gemeld

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 86.862 positieve testuitslagen doorgegeven aan het RIVM. In de afgelopen zeven dagen zijn 850.501 positieve test gemeld. Dat komt neer op een gemiddelde van 121.500 per dag.

Het gemiddelde is wel vertekend door de vele achterstallige meldingen over een periode van drie weken. Deze meldingen zijn dinsdag binnengekomen, toen 395.000 positieve tests werden gemeld.

Woensdag meldde het instituut 86.623 positieve tests. In eerste instantie sprak het RIVM van bijna 145.000 positieve testuitslagen, maar daar waren ruim 57.000 meldingen bij opgeteld die al verwerkt waren.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

Vijftien sterfgevallen in afgelopen etmaal

In het afgelopen etmaal werden vijftien sterfgevallen bij het RIVM gemeld. Niet al deze mensen zijn per se in de afgelopen 24 uur overleden, want het duurt soms even voor een sterfgeval aan het instituut wordt doorgegeven.

Sinds de corona-uitbraak in Nederland zijn meer dan 21.000 mensen aan de ziekte overleden. In deze gevallen is officieel vastgesteld dat COVID-19 de doodsoorzaak is. Het daadwerkelijke aantal overleden coronapatiënten is vrijwel zeker een stuk groter.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

Boostervaccinatiegraad van 60,2 procent

Het percentage volledig gevaccineerde volwassenen die ook een boosterprik hebben gehad, staat sinds zondag op 60,2 procent. Deze waarde op het coronadashboard wordt twee keer per week bijgewerkt.

In Nederland krijgen momenteel alleen mensen van achttien jaar en ouder de boosterprik aangeboden. Vorige week zei de Gezondheidsraad dat jongeren van twaalf tot en met zeventien jaar niet per se geboosterd hoeven te worden.

Adblock test (Why?)


De coronacijfers van vandaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...