Rechercher dans ce blog

Jumat, 04 Februari 2022

De Telegraaf krijgt na schikking 4,25 miljoen van Staat - Telegraaf.nl

Er is een schikking bereikt van 4,25 miljoen euro tussen De Telegraaf en de Staat in verband met een langlopend geschil. De Telegraaf heeft als gevolg hiervan sinds 1998 geen eigen tv-gids kunnen publiceren in de zaterdagbijlage van de krant. Minister Weerwind heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de schikking.

In 2013 is De Telegraaf een procedure gestart tegen de Staat. Hierin stelt De Telegraaf dat de Staat ontrechtmatig heeft gehandeld door de zogeheten databankenrichtlijn niet goed te implementeren en handhaven. De Staat is aansprakelijk gesteld voor de schade die geleden is door het niet kunnen maken van een programmagids.

De rechtbank en later het Gerechtshof in Den Haag wezen de vorderingen af door verjaring. De Telegraaf en de Staat kwamen tot de schikking nadat het Gerechtshof in Amsterdam de zaak in 2020 aanhield om beide partijen de gelegenheid te geven tot een schikking te komen. Die gesprekken hebben uiteindelijk geleid tot het bedrag van 4,25 miljoen. Dat houdt niet in dat aansprakelijkheid wordt erkend.

Adblock test (Why?)


De Telegraaf krijgt na schikking 4,25 miljoen van Staat - Telegraaf.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...