Rechercher dans ce blog

Minggu, 27 Februari 2022

Opnieuw minder coronapatiënten in ziekenhuizen | Binnenland | Telegraaf.nl - Telegraaf.nl

Het is de vijfde dag op rij dat er sprake is van een daling. Zaterdag was de daling wel sterker. Toen lagen er 115 minder coronapatiënten in het ziekenhuis ten opzichte van vrijdag.

Op de ic’s liggen zondag, net als zaterdag, 169 mensen die Covid-19 onder de leden hebben. Op de verpleegafdelingen liggen 1190 coronapatiënten, tegenover 1229 een dag eerder.

Op de intensive cares werden 12 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de verpleegafdelingen 87.

Oorzaak

Een deel van de opgenomen patiënten dat positief is getest op het coronavirus is in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die in het ziekenhuis komen voor hun hart of met buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt dat ze toevallig positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Aantal coronabesmettingen flink lager

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is het afgelopen etmaal flink gedaald. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 27.438 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er minder dan het voorgaande etmaal, toen er na correctie 32.919 nieuwe besmettingen werden vastgesteld.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 250.993 positieve testuitslagen. Dat komt neer op gemiddeld 35.856 nieuwe gevallen per dag. Dat is beduidend lager dan de week ervoor, toen er gemiddeld nog 49.655 positieve gevallen per dag waren.

Het afgelopen etmaal werden de meeste nieuwe besmettingen in Amsterdam vastgesteld, namelijk 1273 gevallen. In Utrecht werden 938 gevallen geregistreerd. In Groningen 685 en in Den Haag waren er 593 nieuwe gevallen. Rotterdam maakt de top 5 compleet met 555 nieuw ontdekte besmettingen.

Het RIVM meldt zondag drie nieuwe sterfgevallen. Dat betekent niet dat deze mensen daadwerkelijk afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt soms even voor een overlijden door Covid-19 aan het RIVM is doorgegeven. Zaterdag registreerde het instituut zes mensen die aan de gevolgen van een coronabesmetting zijn overleden.

Adblock test (Why?)


Opnieuw minder coronapatiënten in ziekenhuizen | Binnenland | Telegraaf.nl - Telegraaf.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...