Rechercher dans ce blog

Jumat, 25 Februari 2022

Scholen krijgen twee jaar langer de tijd om coronageld uit te geven - NU.nl

Scholen krijgen twee jaar langer de tijd om het geld in te zetten waarmee ze onderwijsachterstanden kunnen aanpakken. Het gaat om een bedrag van 5,8 miljoen euro dat is gereserveerd om de achterstanden als gevolg van de coronapandemie weg te werken.

Het kabinet heeft ingestemd met een voorstel daartoe van minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs). De bewindsman liet onlangs al weten dat hij positief tegenover een verlenging staat. De Tweede Kamer had er ook op aangedrongen.

Scholen krijgen daarmee meer ruimte om de juiste maatregelen te nemen. Ook wordt het geld uit dit zogeheten Nationaal Programma Onderwijs op een andere manier verdeeld. Zo krijgen middelbare scholen per leerling meer geld dan de basisscholen, omdat die langer dicht zijn geweest.

Wiersma stelt dat scholen zich met het extra geld vooral kunnen richten op de basis: lezen, schrijven en rekenen. "Scholen krijgen meer tijd om die basis te versterken met bewezen effectieve maatregelen", aldus de minister.

Adblock test (Why?)


Scholen krijgen twee jaar langer de tijd om coronageld uit te geven - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...