Rechercher dans ce blog

Selasa, 22 Maret 2022

De coronacijfers van vandaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl

Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (dinsdag 22 maart) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken.

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag met 27 gedaald naar 1.990. Maandag was er nog een stijging met 157 naar 2.017 patiënten, het grootste aantal in bijna drie maanden.

Op de verpleegafdelingen liggen volgens de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) momenteel 1.832 coronapatiënten, 37 minder dan maandag. Op de intensive cares verblijven nu 158 COVID-19-patiënten. Dat zijn er 10 meer dan een dag eerder.

In de afgelopen 24 uur werden wel 274 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 77 meer dan het vorige etmaal. Op de ic's werden bovendien 30 patiënten met corona binnengebracht tegen 17 een dag eerder. Maar doordat er ook mensen van de afdelingen verdwenen, is er toch sprake van een daling in het totale aantal patiënten.

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die vanwege een coronabesmetting in het ziekenhuis worden opgenomen en mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen, maar toevallig ook corona blijken te hebben.

Voor de druk op de ziekenhuiszorg maakt het volgens het LCPS niet uit of mensen vanwege of alleen mét corona in het ziekenhuis liggen. Patiënten met corona moeten allemaal in isolatie worden verpleegd en dat kost veel extra tijd.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis (ic en non-ic)

Ruim 40.000 positieve tests gemeld

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is dinsdag toegenomen ten opzichte van een dag eerder. Tussen maandag- en dinsdagochtend werden 40.543 positieve tests gemeld bij het RIVM. Maandag waren dat er 31.883.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut 313.318 positieve testuitslagen. Dat komt neer op gemiddeld 44.760 nieuwe gevallen per dag. Het zevendaagse gemiddelde is al meer dan een week aan het dalen.

Aantal positieve tests per dag

© NU.nl/LocalFocus

RIVM meldt 23 nieuwe sterfgevallen

Het RIVM meldt in het afgelopen etmaal 23 coronagerelateerde sterfgevallen te hebben geregistreerd. Dat zijn er fors meer dan een dag eerder (3).

Dat er 23 sterfgevallen zijn gemeld, betekent niet dat deze mensen daadwerkelijk in het afgelopen etmaal zijn overleden. Het duurt soms even voordat een overlijden als gevolg van COVID-19 aan het RIVM is doorgegeven.

Sinds de corona-uitbraak in Nederland zijn ruim 21.000 mensen aan COVID-19 overleden. In deze gevallen is officieel vastgesteld dat die ziekte de doodsoorzaak is. Het daadwerkelijke aantal overleden coronapatiënten is vrijwel zeker een stuk groter.

Doden en positieve tests per leeftijdscategorie

© NU.nl/LocalFocus

62 procent van volwassenen geboosterd

Ruim 8,8 miljoen volledig gevaccineerde volwassenen hadden op 6 maart een oppepprik gehaald. Dat komt neer op 62 procent van de Nederlanders van achttien jaar of ouder. Doordat de cijfers tijdelijk niet doorkomen bij het RIVM zijn er geen actuelere cijfers bekend.

Adblock test (Why?)


De coronacijfers van vandaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...