Rechercher dans ce blog

Senin, 21 Maret 2022

Kamerlid Gündogan legt zich niet neer bij royement uit Volt - NU.nl

Tweede Kamerlid Nilüfer Gündogan heeft maandag voor het eerst gereageerd op het besluit van Volt om haar uit de fractie te zetten en te royeren als partijlid. In een verklaring op Twitter noemt de politicus het besluit van de partij waarmee ze na vermeend grensoverschrijdend gedrag overhoop ligt een bewuste poging om haar niet terug te laten keren. Een rechter had juist geoordeeld dat haar verwijdering uit de fractie teruggedraaid moest worden.

Fractievoorzitter Laurens Dassen kondigde vrijdag aan dat de fractie, verder bestaande uit Marieke Koekkoek, dinsdag stemt over de positie van Gündogan. Daar zal Gündogan zelf waarschijnlijk bij zijn. Zaterdag kondigde het Kamerlid aan zich te beraden op een "plan van aanpak".

Voordat de fractie Gündogan eruit kan zetten, moet eerst het fractiereglement worden gewijzigd. Hiermee ondergraaft de partij volgens het Kamerlid een uitspraak van de rechter eerder deze maand. Die oordeelde dat een eerdere schorsing en uitzetting uit de fractie van het Kamerlid teruggedraaid moest worden.

Volgens Gündogan, tegen wie meldingen zijn gedaan van onder meer "handtastelijkheden" en "intimidatie", is het "evident" dat Volt haar nu "kostte wat het kost" niet terug wil laten keren tot de fractie.

Als ze uit de fractie wordt gezet, zal Gündogan haar zetel meenemen en verdergaan als onafhankelijk Kamerlid, zei ze eerder. Ze sluit haar verklaring nu af door Volt "veel wijsheid" toe te wensen.

Gündogan uit fractie gezet na meldingen grensoverschrijdend gedrag

Gündogan werd ruim drie weken geleden uit de Volt-fractie gezet omdat zij zich volgens de partij schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Er waren dertien meldingen bij de partij binnengekomen, waarvan drie over seksuele avances die het Kamerlid zou hebben gemaakt.

Gündogan ontkende stellig zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag en spande een zaak tegen Volt aan bij de kortgedingrechter. Die oordeelde dat ze onterecht uit de partij was gezet en dat ze opnieuw moest worden toegelaten tot de Tweede Kamerfractie. Volt gaat in hoger beroep tegen die uitspraak.

Adblock test (Why?)


Kamerlid Gündogan legt zich niet neer bij royement uit Volt - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...