Rechercher dans ce blog

Rabu, 02 Maret 2022

Sywert van Lienden weer op vrije voeten na aanhouding om mondkapjesdeal - RTL Boulevard

Het OM geeft geen informatie over wat het verhoor van Van Lienden heeft opgeleverd.

Het Openbaar Ministerie maakte maandag bekend een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar Stichting Hulptroepen Alliantie en 'de drie daarbij betrokken natuurlijke personen'. Kort daarna werden Van Lienden en twee anderen opgepakt. 

9 miljoen

Stichting Hulptroepen Alliantie is de stichting die zei belangeloos onder meer mondkapjes te verzorgen tijdens de coronapandemie. Van Lienden verdiende hier om en nabij de 9 miljoen euro mee.

Het OM zegt dat de aanleiding voor het onderzoek een aangifte van Randstad is, die eind december 2021 is gedaan. Randstad hielp Van Lienden door personeel uit te lenen aan de stichting zonder kosten in rekening te brengen. 

Twee anderen

Van Lienden mocht vandaag de cel verlaten. De twee andere bij Hulptroepen Alliantie betrokken personen zitten nog vast. Donderdagmiddag loopt de driedaagse termijn af waarna besloten moet worden of ook zij op vrije voeten komen, of dat ze langer in voorarrest blijven. Als de officier van justitie dat wil, dan worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Adblock test (Why?)


Sywert van Lienden weer op vrije voeten na aanhouding om mondkapjesdeal - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...