Rechercher dans ce blog

Kamis, 07 April 2022

EU eens over nieuwe sancties: Russische schepen niet langer welkom in havens - NU.nl

Rotterdam en andere havens in de Europese Unie moeten Russische schepen de toegang ontzeggen, behalve voor essentiële goederen, waaronder voedsel. De EU-ambassadeurs kwamen dat donderdag overeen om Rusland te straffen voor de oorlog in Oekraïne.

Ook mogen de lidstaten vanaf half augustus geen Russische kolen meer importeren en worden volgens ingewijden de dochters van de Russische president Vladimir Poetin aan de Europese sanctielijst toegevoegd.

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, zei eerder deze week dat de EU 4 miljard euro per jaar aan steenkool importeert uit Rusland. Ook een groot deel van de in Nederland verbruikte steenkool komt uit dat land. Ook wordt de import van wodka en hout uit Rusland verboden.

Deze en meer sancties worden openbaar en van kracht op het moment dat ze in het officiële EU-publicatieblad staan.

Het is het vijfde sanctiepakket dat Brussel in de afgelopen weken heeft besloten in te voeren. De EU besloot het maatregelenpakket aan te vullen naar aanleiding van recente wandaden in onder meer Bucha, een voorstad van Kyiv.

Adblock test (Why?)


EU eens over nieuwe sancties: Russische schepen niet langer welkom in havens - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...