Rechercher dans ce blog

Senin, 04 April 2022

Fervent twitteraar Elon Musk neemt belang in Twitter, aandeel knalt omhoog - NU.nl

Tesla-topman Elon Musk heeft zich ingekocht in het sociale netwerk Twitter. De rijkste man ter wereld heeft sinds medio maart een belang van 9,2 procent in het bedrijf, blijkt uit documenten die ingediend zijn bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Bij de opening van de Amerikaanse beurshandel schoot de aandelenkoers omhoog en staat rond 16.00 uur zo'n 20 procent hoger

De stap is opvallend, want eind vorige maand stelde Musk nog dat hij er serieus over nadacht om een eigen socialemediaplatform op te zetten. Hij meende namelijk dat Twitter zich niet aan "de principes van vrijheid van meningsuiting" houdt. Musk vindt dat Twitter te veel bepaalt wat er wel en niet gezegd mag worden, terwijl het eigenlijk zou moeten functioneren als een dorpsplein. Musk stelt dat de vrijheid van meningsuiting essentieel is voor een goed functionerende democratie.

Ironisch genoeg deed Musk zijn uitspraken over Twitter in berichten op Twitter. Hij liet zijn volgers ook reageren op een peiling via de dienst. Het merendeel steunde hem.

De Tesla-topman is een fervent twitteraar en dat heeft hem al eerder in de problemen gebracht. Zo zorgde hij met tweets over Tesla voor grote koersschommelingen en de SEC heeft hem daarom gedwongen om al zijn tweets van tevoren te laten controleren door juristen. Daarom ligt Musk dan ook met de SEC in de clinch. Hij vindt dat de waakhond hem beperkt in zijn vrijheid van meningsuiting.

Adblock test (Why?)


Fervent twitteraar Elon Musk neemt belang in Twitter, aandeel knalt omhoog - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...