Rechercher dans ce blog

Selasa, 19 April 2022

Geen quarantaine meer na contact met iemand die corona heeft - NU.nl

Mensen die contact hebben gehad met iemand die besmet is met het coronavirus hoeven vanaf woensdag niet meer in quarantaine. Ook vervalt dan het advies om op drukke plekken een mondkapje te dragen. Dat heeft het kabinet dinsdagmiddag besloten na advies van het RIVM.

Mensen die Nederland inreizen hebben bovendien geen gezondheidsverklaring meer nodig. Ook het zelftestadvies direct na aankomst en op de vijfde dag na aankomst vervalt voor reizigers.

Het RIVM stelt dat quarantaine na contact met een besmette persoon weinig bijdraagt aan de bestrijding van het coronavirus. Daarnaast heeft de maatregel grote maatschappelijke gevolgen. Het kabinet is het daarmee eens.

De mondkapjesplicht in vliegtuigen en op vliegvelden na de controle bij de douane blijft. Hierover zijn internationaal afspraken gemaakt binnen de luchtvaartsector. De mondkapjes in het vliegtuig moeten op blijven met het oog op het risico op eventuele nieuwe coronavirusvarianten, die met mensen mee over de wereld kunnen reizen. In het vliegtuig reizen al snel mensen uit allerlei landen naast elkaar.

Basismaatregelen blijven van kracht

Ook de basismaatregelen blijven van kracht, meldt het kabinet. Dat houdt in dat hygiënemaatregelen zoals hoesten en niezen in de elleboog, regelmatig je handen wassen, thuisblijven bij klachten en zorgen voor voldoende frisse lucht nog steeds worden aangeraden.

Hetzelfde geldt voor het dringende advies om je te laten vaccineren tegen COVID-19 en (indien geadviseerd) een herhaalprik te halen. Ook blijft het dringende isolatieadvies van minimaal vijf dagen bij een positieve zelftest behouden.

Volgens het kabinet is het belangrijk om waakzaam te blijven. Het is mogelijk dat het aantal besmettingen met het coronavirus in het najaar weer oploopt.

Adblock test (Why?)


Geen quarantaine meer na contact met iemand die corona heeft - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...