Rechercher dans ce blog

Senin, 11 April 2022

Positief getest? Vanaf vandaag hoef je niet meer naar de GGD - RTL Boulevard

De nieuwe regels gaan van vandaag in en passen bij de nieuwe langetermijnstrategie die het kabinet heeft opgesteld voor corona. Het ministerie van Volksgezondheid wil de verantwoordelijkheid meer bij burgers zelf leggen.

Wel nog in isolatie

Er komt een 'zelfzorgadvies' waarin onder meer staat wat je precies moet doen na een positieve coronatest, of als je juist negatief test maar wel klachten houdt. Het ministerie benadrukt dat het nog steeds nodig is om in isolatie te gaan bij een positieve zelftest.

Een GGD-test blijft beschikbaar om een bewijs te verkrijgen dat iemand is hersteld van corona, dat nodig kan zijn voor reizen naar het buitenland.

Minder testen, meer controle van rioolwater

Het aantal mensen dat naar de GGD stapte voor een test, liep de laatste tijd al terug. Vorige week bleek het aantal GGD-testen al met ongeveer een derde gedaald vergeleken met een week eerder.

De overheid wil de teststraten van de GGD grotendeels afbouwen. Nu mensen daar niet meer langs hoeven, wil de overheid zicht houden op de verspreiding van het coronavirus door controle van het rioolwater, steekproeven en ziekenhuisopnames.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt sinds zaterdag in het weekend en op feestdagen geen cijfers meer over het aantal positieve coronatesten.

Adblock test (Why?)


Positief getest? Vanaf vandaag hoef je niet meer naar de GGD - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...