Rechercher dans ce blog

Senin, 23 Mei 2022

4000 euro voor verkoper: 'aandraagbonus' hoger dan ooit - NOS

Naar schatting komt 10 procent van de werknemers via die weg binnen bij dit bedrijf. En dat kan zelfs nog meer zijn, zegt Koen Roozen, die een eigen recruitmentkantoor heeft. "Als je het goed doet, kan dit 20 tot 40 procent van je medewerkers opleveren."

In het verleden kregen collega's deze bonus pas als de nieuwe medewerker succesvol door de proeftijd kwam. "Dat is nu minder vaak de voorwaarde", zegt Irene Oerlemans van de NVP, de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling. "De reuring die de medewerker creëert, wordt beloond. Bedrijven betalen vaker al voor de inzet. Het bedrag is dan wel lager: zo'n 250 euro."

Werkgevers verhogen de bedragen al een tijdje, ziet Roozen. "Waar zo'n bonus vroeger 500 euro was, is die nu dan 1000 euro. Soms gaat het ook ver daar overheen. Dat klinkt als veel geld, maar als je kijkt naar wervingskosten via een recruiter is dat nog veel meer."

Een groot deel van de werknemers van SuitSupply, een keten met ruim 100 filialen in 25 landen, komt nu binnen via een medewerker. Fokke de Jong: "We doen het door de krappe arbeidsmarkt, maar ook om snel gekwalificeerd personeel te vinden. We stellen veel eisen: je moet alles weten van styling, maatwerk. Het is, met alle respect, meer dan een tasje uit het magazijn halen."

Adblock test (Why?)


4000 euro voor verkoper: 'aandraagbonus' hoger dan ooit - NOS
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...