Rechercher dans ce blog

Selasa, 10 Mei 2022

Aandeelhouders stemmen massaal tegen bonus van Philips-topman - NOS

Aandeelhouders van Philips hebben massaal tegen het bonusbeleid van Philips gestemd. Vooraf hadden verschillende beleggers al aangegeven tegen te stemmen, omdat ze het niet eens zijn met de bonus van 1,8 miljoen euro die Philips-topman Frans van Houten krijgt.

Beleggers zijn ontevreden over de resultaten van het bedrijf. Philips kampt met leveringsproblemen en een probleem met slaapapneu-apparaten. Het bedrijf heeft daarvoor een terugroepactie opgestart die bijna 900 miljoen euro kost.

Bijna 80 procent van de aandeelhouders aanwezig op de jaarlijkse vergadering stemde tegen. De stemming is een advies. Of de bonus daadwerkelijk wordt geschrapt, is aan de raad van commissarissen van het bedrijf. "We betreuren deze uitslag en nemen deze feedback serieus", zei president-commissaris Feike Sijbesma. "Ik wil benadrukken dat het bestuur ook goede dingen heeft gedaan, maar we zullen komend jaar verder met aandeelhouders in discussie gaan."

Adblock test (Why?)


Aandeelhouders stemmen massaal tegen bonus van Philips-topman - NOS
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...