Rechercher dans ce blog

Kamis, 05 Mei 2022

Musk wil bedrijven en overheden laten betalen voor Twitter - RTL Boulevard

"Misschien een kleine betaling", verwoordt de miljardair het in een tweet. De reden? Het gratis weggeven van 'steengoede diensten' leidt volgens Musk tot de ondergang van de dienst.

Dat de betalende gebruikers niet genoeg omzet zullen opleveren om het hoofd boven water te houden, is voor Musk ook geen bezwaar. "Een beetje omzet is beter dan helemaal geen omzet!", tweet hij. 

In het eerste kwartaal van dit jaar draaide Twitter een omzet van 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro), blijkbaar niet genoeg voor Musk. 

Musk is al weken ideeën aan het spuien over de toekomst van Twitter. Eerder zei hij het huidige abonnement Twitter Blue, waarmee gebruikers toegang krijgen tot extra features, goedkoper te willen maken. Abonnees zouden ook geen advertenties meer te zien krijgen en betalingen in cryptomunten moeten mogelijk worden. Die tweets verwijderde hij later weer. Ook zei Musk geld te willen vragen voor het doorplaatsen van tweets op bijvoorbeeld nieuwssites.

Twitter groter maken

In New York afgelopen maandag liet de rijkste man ter wereld weten dat Twitter nu nog een 'nichedienst' was qua bereik. Hij wil dat een veel groter deel van de Amerikanen de berichtendienst gaat gebruiken.

Musk heeft 44 miljard dollar over voor Twitter en wil het bedrijf dan van de beurs halen. Het bestuur van Twitter is daarmee akkoord gegaan, maar de aandeelhouders moeten nog instemmen. Musk praat dan ook met investeerders over zijn plannen om hen te overtuigen.

Tijdens enkele van die gesprekken zou hij hebben gezegd dat Twitter mogelijk na enkele jaren weer naar de beurs gaat. Dat zou al na drie jaar kunnen, meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. 

Adblock test (Why?)


Musk wil bedrijven en overheden laten betalen voor Twitter - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...