Rechercher dans ce blog

Kamis, 05 Mei 2022

Politieagenten krijgen 8,5 procent meer loon in nieuwe cao - NU.nl

Na maandenlange onderhandelingen en diverse acties is er een onderhandelaarsakkoord over een nieuwe politie-cao. De lonen worden voor de periode van begin dit jaar tot en met 30 juni 2024 met minstens 8,5 procent verhoogd. Daarover zijn de politievakbonden, minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) en korpschef Henk van Essen het met elkaar eens geworden, melden de bonden donderdag.

Het akkoord wordt nu voorgelegd aan de vakbondsleden. Die moeten nog hun goedkeuring geven aan het voorlopige akkoord voordat het besluit definitief wordt. Naast de loonsverhoging zijn er afspraken gemaakt over onder meer loopbaanvooruitzichten, anders werken en duurzame inzetbaarheid.

Volgens Yesilgöz hebben de afgelopen twee coronajaren, de structurele onderbezetting en het grote beroep dat de samenleving op de politie doet veel van de politie gevraagd. "Tegelijk heb ik overal gezien dat politiemensen een heel groot 'blauw' hart hebben voor het werk dat zij doen."

De vakbonden laten weten dat ze tevreden zijn met het onderhandelaarsakkoord en dat er geen verdere acties meer komen.

De acties voor een betere politie-cao voor 2022 en 2023 begonnen in december. De bonden riepen hun achterban onder meer op geen deurwaarders meer actief te begeleiden en geen boetes te innen bij kleine overtredingen. Ook werd tijdens coronademonstraties het werk neergelegd.

Het korps telt ongeveer 65.000 fulltimebanen, waarvan zo'n 50.000 operationeel. De politie is naar eigen zeggen de grootste werkgever van Nederland.

Adblock test (Why?)


Politieagenten krijgen 8,5 procent meer loon in nieuwe cao - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...