Rechercher dans ce blog

Senin, 30 Mei 2022

Schiphol en vakbonden praten verder over verlagen werkdruk - NU.nl

Schiphol en de vakbonden onderhandelen maandagmiddag verder over de situatie op de luchthaven. Een woordvoerder van Schiphol benadrukt dat het de bedoeling is om zo snel mogelijk een akkoord te bereiken om de arbeidsvoorwaarden voor het personeel te verbeteren en de werkdruk te verlagen.

"We willen er voor 1 juni uitkomen dus we verwachten maandag of dinsdag een akkoord te bereiken met de vakbonden", aldus de woordvoerder.

Wie via Schiphol reist, heeft al weken te maken met wachtrijen die zo lang zijn dat sommigen zelfs hun vlucht missen. Topman Dick Benschop moet zich dinsdag in de Tweede Kamer verantwoorden voor de chaos, die mede als gevolg van personeelstekorten ontstond. Volgens de luchthaven blijft het tot en met de zomervakantie dagelijks druk.

Schiphol kwam onlangs met een actieplan om de drukte en lange wachtrijen van passagiers in de zomerperiode tegen te gaan. Zo wil Schiphol meer beveiligers werven, de arbeidsvoorwaarden voor werknemers aantrekkelijker maken en de doorstroming van reizigers in de terminal verbeteren.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om coaches die mensen sneller door de beveiliging helpen en om verbeterde informatievoorziening. Ook worden afspraken gemaakt met luchtvaartmaatschappijen over het verminderen en verplaatsen van vluchten.

Adblock test (Why?)


Schiphol en vakbonden praten verder over verlagen werkdruk - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...