Rechercher dans ce blog

Rabu, 11 Mei 2022

Ziggo raakt klanten kwijt door verlies Formule 1-rechten - RTL Boulevard

Nu Ziggo de Formule 1 niet meer uitzendt en Viaplay de Nederlandse uitzendrechten in handen heeft, is een deel van de klanten van de provider overgestapt naar concurrenten. Afgelopen kwartaal verloor Ziggo mede daardoor ruim 23.000 abonnees, maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. In een jaar tijd is het bedrijf daarmee zo'n 100.000 abonnees kwijtgeraakt.

Financieel directeur Ritchy Drost zegt dat de resultaten van het eerste kwartaal desondanks 'solide' zijn. Er kwamen meer mobiele abonnees bij en ook het aantal klanten dat zowel vast als mobiel afneemt is gestegen. "We liggen volledig op schema om onze financiële doelen van dit jaar te realiseren", zegt Drost.

Glasvezel

Behalve de Formule 1 speelt ook mee dat concurrenten KPN en T-Mobile flink reclame maken voor hun glasvezelaanbod. VodafoneZiggo gaat intussen zelf ook verder met het verbeteren van het kabelnetwerk. Bijna 80 procent van de Ziggo-klanten kan nu downloadsnelheden van 1 gigabit per seconde krijgen.

Internetabonnementen duurder

Ziggo kondigde deze week een prijsverhoging per 1 juli aan voor de meeste van zijn internetabonnementen. Gemiddeld stijgen de tarieven met 3,5 procent, oftewel 2,12 euro per maand. Volgens het bedrijf zijn de tariefsverhogingen 'helaas onvermijdelijk', doordat de energiekosten en kosten van apparatuur fors zijn gestegen. Ook neemt het dataverbruik van klanten steeds verder toe.

De omzet van VodafoneZiggo bleef stabiel op iets meer dan 1 miljard euro. De bedrijfswinst steeg ten opzichte van een jaar eerder met iets meer dan 2 procent tot 480 miljoen euro.

Adblock test (Why?)


Ziggo raakt klanten kwijt door verlies Formule 1-rechten - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...