Rechercher dans ce blog

Senin, 20 Juni 2022

KLM moet in juli helft van stoelenprobleem op Schiphol oplossen - NU.nl

KLM moet in juli op Schiphol dagelijks het aantal stoelen voor opstappende passagiers met gemiddeld een kleine zevenduizend inperken. Die berekening heeft slotcoördinator Airport Coordination Netherlands (ACNL) gemaakt op basis van de hoeveelheid slots die luchtvaartmaatschappijen normaal gesproken op de luchthaven hebben.

In juli zijn er volgens de luchthaven dagelijks zo'n 13.500 stoelen te veel als alle vliegtuigen helemaal vol zitten. De beperkingen, die nodig zijn vanwege personeelstekorten, gaan om vertrekkende reizigers die van de security gebruikmaken. Overstappende passagiers worden hierbij niet meegeteld.

KLM is met ongeveer de helft van het aantal slots verreweg de grootste gebruiker van Schiphol. Maatschappijen mogen zelf kiezen hoe de beperking in het aantal stoelen ingevuld wordt. Zo kan bijvoorbeeld de ticketverkoop worden stopgezet of moeten reizen van passagiers worden geannuleerd. Het ligt er ook aan hoeveel tickets al zijn verkocht.

ACNL-directeur Hugo Thomassen begreep naar eigen zeggen van maatschappijen dat zij de beperkingen een "stevige opgave" vinden en dat deze iets ingrijpender uitpakken dan zij hadden verwacht. De luchtvaartmaatschappij heeft nog niet gereageerd.

Adblock test (Why?)


KLM moet in juli helft van stoelenprobleem op Schiphol oplossen - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...