Rechercher dans ce blog

Kamis, 02 Juni 2022

Saoedi-Arabië overweegt productieverhoging, olieprijs daalt - RTL Boulevard

Zowel Amerikaanse olie als Brentolie kostte donderdagochtend bijna 2 procent minder per vat. Daarmee herstelden de prijzen alweer iets van een groter verlies eerder.

Productieverhoging

De Britse zakenkrant Financial Times schreef dat Saoedi-Arabië tegen westerse bondgenoten heeft gezegd dat het bereid is om de productie te verhogen.

Het nieuws kwam naar buiten aan de vooravond van een maandelijkse OPEC+ vergadering. Donderdag zullen de leden van oliekartel OPEC en bondgenoten waaronder Rusland en Kazachstan naar verwachting een bescheiden verhoging van de productie overeenkomen.

Inflatie beteugelen

De Amerikaanse regering heeft OPEC+ herhaaldelijk opgeroepen de productie sneller te verhogen. Daarmee willen de Amerikanen de snel stijgende benzineprijzen in het land, en daarmee ook de hoge inflatie, beteugelen.

De oorlog in Oekraïne heeft de situatie alleen maar erger gemaakt. Door de invasie lopen de kosten voor voedsel, brandstof, kunstmest en andere zaken nog harder op. Centrale banken worden daardoor aangezet tot actie, wat weer een bedreiging kan vormen voor de economische groeivooruitzichten.

Snelle actie

Volgens de Financial Times wordt gesproken over een onmiddellijke verhoging van het olie-aanbod door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze productieverhoging zou al tijdens de bijeenkomst van donderdag kunnen worden aangekondigd. De voor september geplande productieverhogingen zouden daarbij vervroegd kunnen worden.

Adblock test (Why?)


Saoedi-Arabië overweegt productieverhoging, olieprijs daalt - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...