Rechercher dans ce blog

Sabtu, 26 November 2022

Recordaantal online Black Friday-aankopen in Nederland ondanks inflatie - NU.nl


Nederlanders hebben online voor een recordbedrag gekocht op Black Friday, ondanks de inflatie. Niet alleen sloegen consumenten hun slag op vrijdag, de hele week al wisten retailers te profiteren van meer klandizie. Dat melden betalingsdienstverlener Klarna, creditcarduitgever ICS en Betaalvereniging Nederland zaterdag.

Betaalvereniging Nederland zag op Black Friday 55 procent meer onlinebetalingen met een creditcard of iDeal-betaling in vergelijking met een normale vrijdag, goed voor 70 procent meer omzet. Die percentages werden niet gehaald in de winkelstraten: daar rekenden klanten 10 procent vaker met een betaalpas af, wat goed is voor 15 procent meer omzet.

Volgens Klarna was er al een piek in de verkoop te zien bij de start van ‘Black Week’, op de maandag voor koopjesfestijn Black Friday. Toen verkochten webshops 40 procent meer in vergelijking met een jaar eerder. Op Black Friday zelf lagen de verkopen 28 procent hoger, maar in absolute aantallen was Black Friday op jaarbasis wel de populairste koopjesdag van het jaar.

"Het was afwachten hoe deze week dit jaar zou verlopen. Door de inflatie hebben veel consumenten minder te besteden", vertelt directeur van Klarna Nederland Wilko Klaassen. "Op basis van de cijfers zien we nu dat veel consumenten deze periode van kortingen juist zien als een kans om voordeliger cadeaus voor de feestdagen te kopen, of om een grote aankoop met flinke korting te doen."

Elektronica, gezondheid en beauty

De populairste productcategorieën waren dit jaar elektronica, gezondheid & beauty en juwelen & accessoires. Verder zag Klarna in zijn analyse dat met name mensen uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht uit waren op Black Friday-koopjes.

Ook creditcarduitgever ICS zag een stijging in het aantal transacties, zowel gedurende de week als op Black Friday zelf. Opvallend is dat consumenten minder kochten bij Nederlandse webshops in vergelijking met vorig jaar. Met name webshops uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland bleken nu populair.

Eerder


Lees meer over:

Black Friday Economie Inflatie Kostencrisis


Adblock test (Why?)


Recordaantal online Black Friday-aankopen in Nederland ondanks inflatie - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...