Rechercher dans ce blog

Jumat, 16 Desember 2022

'Netflix met reclames stelt teleur, adverteerders krijgen geld terug' - Hardware.Info

De lancering van het goedkopere Netflix-abonnement met advertenties lijkt geen succes te zijn. Digiday heeft namelijk te horen gekregen dat er minder geïnteresseerde klanten zijn dan verwacht, waardoor Netflix geld moet teruggeven aan adverteerders. De specifieke ‘tekorten’ variëren per adverteerder, het bedrijf zou grofweg slechts 80% van het verwachte doelpubliek hebben behaald.

De streamingdienst heeft naar verluidt zijn eerste reclamedeals volgens een ‘pay on delivery’-schema gesloten, waarbij adverteerders uiteindelijk alleen zouden moeten betalen voor het aantal kijkers dat daadwerkelijk is bereikt. Indien deze hoeveelheid lager is dan beloofd, zou Netflix op het eind van het kwartaal alle niet uitgegeven advertentiedollars moeten terugbetalen.


Reclamespots duren 15 à 30 seconden en worden voor en tijdens het kijken van content getoond.

Terwijl bepaalde adverteerders hun geld zouden hebben teruggeëist om het elders te herverdelen voordat het jaar voorbij is, hebben anderen dan weer gevraagd om het budget te verplaatsten naar volgend jaar – in de veronderstelling dat het Basic with Ads-abonnement aan klanten zal winnen en uiteindelijk zijn garanties gaat kunnen waarmaken.

Het Netflix-abonnement met reclames is sinds midden oktober beschikbaar in 12 landen, de Benelux wordt voorlopig nog niet bediend. Met een prijskaartje van 7 dollar per maand is dit pakket 3 dollar per maand duurder dan het reguliere Basic-abonnement. Naast een gemiddelde hoeveelheid reclame van 4 à 5 minuten per uur wordt de optie weggenomen om content te downloaden voor offline gebruik. Bovendien ontbreken er verschillende films en series vanwege licentieproblemen en worden bepaalde apparaten zoals Apple TV (voorlopig) niet ondersteund.

Bron: Digiday

Adblock test (Why?)


'Netflix met reclames stelt teleur, adverteerders krijgen geld terug' - Hardware.Info
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...