Rechercher dans ce blog

Rabu, 28 Desember 2022

PostNL moet boete van 2 miljoen euro voor trage bezorging toch betalen - NU.nl

PostNL moet een boete van 2 miljoen euro toch betalen, heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. Het bedrijf had in 2019 niet genoeg post op tijd bezorgd, maar beweerde dat dit een gevolg van de overname van branchegenoot Sandd in dat jaar was.

De rechter vindt dat die overname een "commerciële keuze" van PostNL was en dat het bedrijf "zichzelf in de situatie heeft gebracht".

PostNL kreeg de boete begin dit jaar opgelegd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die waakhond stelde dat PostNL niet voldoende voorbereid was op mogelijke problemen bij Sandd en dat de postbezorging al langer onder druk stond.

Uiteindelijk bezorgde PostNL in het jaar van de overname 94,34 procent van de brievenbuspost op de eerstvolgende bezorgdag. Volgens de regels moet dat 95 procent zijn.

Het vonnis van de rechtbank kan nog aangevochten worden bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Het postbedrijf wil de uitspraak eerst nog bestuderen voor het bepaalt of zo'n beroep er komt.

Adblock test (Why?)


PostNL moet boete van 2 miljoen euro voor trage bezorging toch betalen - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...