Rechercher dans ce blog

Rabu, 18 Januari 2023

Schiphol verwerkt vanaf eind maart 70.000 vertrekkende passagiers per dag - NU.nl


Schiphol verwacht vanaf 26 maart dagelijks gemiddeld 70.000 vertrekkende passagiers te verwerken. Momenteel zijn dat er nog 50.000 per dag. De luchthaven heeft inmiddels vierhonderd nieuwe beveiligers om problemen zoals die van vorig jaar te voorkomen. "Daar komen er nog driehonderd bij de komende periode", zegt topman Ruud Sondag.

Schiphol maakte vorig jaar bekend voor deze zomer 850 beveiligers nodig te hebben om de passagiersstroom goed te kunnen verwerken. En dat gaat de goede kant op, stelt Sondag. "Mensen zijn weer bereid om op Schiphol te werken. De uitstroom is heel laag."

Het tekort aan beveiligers leidde vorig jaar regelmatig tot grote drukte op Schiphol. De luchthaven besloot in juli de passagiersaantallen te limiteren en verlengde die maatregel onlangs tot en met maart. De chaos op het vliegveld leidde ook tot het vertrek van topman Dick Benschop.

Zijn opvolger Sondag, die tot de zomer aanblijft, geeft aan dat Schiphol samen met de luchtvaartmaatschappijen bekijkt hoe ze de knelpunten tijdens piekdagen het best kunnen oplossen. "Dat kan door vluchten te verschuiven. We hebben vooraf nog nooit zoveel inspanning geleverd met de sector om de problemen op te lossen." De luchthaven verwacht tijdens piekmomenten maximaal 79.000 vertrekkende passagiers te verwerken.

De Schiphol-topman wil niet garanderen dat er straks geen lange wachtrijen staan. "We hebben ons best gedaan en veel mensen ingehuurd. Wij geloven erin en willen de piekmomenten, zoals de meivakantie, goed doorkomen. En we gaan het doen, zodat de passagiers er geen last van hebben."

Sondag geeft verder aan dat passagiers niet meer vier uur van tevoren op de luchthaven hoeven te zijn. "We raden reizigers aan om twee tot drie uur voor hun vlucht naar Schiphol te komen. En hou de website van de luchtvaartmaatschappij in de gaten."


Lees meer over:

Schiphol Economie


Adblock test (Why?)


Schiphol verwerkt vanaf eind maart 70.000 vertrekkende passagiers per dag - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...