Rechercher dans ce blog

Selasa, 21 Februari 2023

Afgetreden Philips-ceo Van Houten geeft bonus niet terug, integendeel - RTL Boulevard

Onder leiding van Van Houten kwam Philips in ongekend zwaar weer terecht. Het bedrijf wordt tot de dag van vandaag geplaagd door rechtszaken over ondeugdelijke slaapapneu-apparaten die het moest terugroepen. In 2022 werd een verlies van 1,6 miljard euro in de boeken gezet.

Onlangs maakte Philips bekend dat het wereldwijd 6.000 mensen gaat ontslaan, om weer financieel gezond te worden.

Aandeelhouders waren daarom zeer ontsteld over de voorgestelde bonussen voor de top van het bedrijf. De directie besloot daarop vrijwillig af te zien van de lucratieve bonussen, maar dat geldt niet voor Van Houten, meldt het bedrijf.

Cashen

Tot half oktober stond Van Houten aan het roer bij het bedrijf, en hij blijft tot 30 april van dit jaar aan als adviseur, met behoud van zijn ceo-salaris. Van Houten krijgt over het jaar 2022 nog een bonus van 265.000 euro in cash, daarnaast heeft hij ook nog recht op een deel van zijn langetermijnbonus over het jaar 2020 in de vorm van aandelen.

Dat komt bovenop zijn gewone jaarsalaris van ruim 1,3 miljoen euro. Voor de maanden die hij dit jaar nog in dienst is van Philips, ontvangt Van Houten nog eens 435.00 euro aan salaris, exclusief pensioenbijdrages en andere onkostenvergoedingen. En nog eens maximaal 436.000 euro aan bonussen.

Vertrekpremie

Als klap op de vuurpijl mag Van Houten nog een vertrekpremie bijschrijven ter waarde van een jaarsalaris: nogmaals 1,3 miljoen euro dus. Ook heeft de voormalig topman nog recht op een langetermijnbonus over 2022 in de vorm van aandelen. Op papier is dat pakket nog eens 2,9 miljoen euro waard, maar hoeveel Van Houten daarvan krijgt de komende jaren is afhankelijk van de prestaties van het bedrijf.

Philips was niet bereikbaar voor commentaar.

Adblock test (Why?)


Afgetreden Philips-ceo Van Houten geeft bonus niet terug, integendeel - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...