Rechercher dans ce blog

Senin, 27 Maret 2023

Doorstart voor failliet modehuis Scotch & Soda, baanbehoud onzeker - RTL Boulevard

Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt 'een vrij grote groep werknemers' hun baan. Scotch & Soda zal door de overname in 'geselecteerde markten' actief blijven, waaronder Nederland.

Bij het bedrijf werken zo'n 2000 mensen waarvan 800 in Nederland, op het hoofdkantoor en in de 30 Nederlandse winkels. De koper heeft zich echter nog niet vastgelegd op welke markten en hoeveel werkgelegenheid er behouden blijven.

Ooit succesvol

Scotch & Soda is een Nederlands modemerk dat is opgericht in 1985 en aanvankelijk zeer succesvol was. Het bedrijf werd in 2011 overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital. Sun is in Nederland vooral bekend als de toenmalige eigenaar van warenhuisketen V&D, die in 2015 op de fles ging. 

Vorige week ging een aantal Nederlandse dochterbedrijven van Scotch & Soda failliet. Naar eigen zeggen was het bankroet het gevolg van de lockdowns tijdens de coronapandemie en de daarop volgende energiecrisis en hoge inflatie.

Volgens marktkenners werd het bedrijf echter ook slachtoffer van expansiedrift, waarbij een trits dure winkels in het buitenland werd geopend. Ook zou Scotch & Soda zich te veel hebben ontwikkeld als luxemerk, wat het bedrijf parten ging spelen toen de consument als gevolg van de onzekere economische vooruitzichten wat voorzichtiger werd.

Nederlandse belangstelling

Vorige week meldde het FD dat de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment met curator Berkenbosch onderhandelde over een doorstart. Standard was eerder betrokken bij Sissy Boy en moederbedrijf Brand Retail Group, die in 2019 failliet gingen.

Nu blijkt de curator toch in zee te zijn gegaan met een andere partij. Met de overname voegt het Amerikaanse Bluestar Alliance nu dus Scotch & Soda toe aan zijn bestaande verzameling modemerken.

Pas als de overname is afgerond zal Bluestar definitief bepalen in welke markten Scotch & Soda actief blijft. Dan zal ook pas duidelijk worden hoeveel banen er zullen verdwijnen en waar.

Adblock test (Why?)


Doorstart voor failliet modehuis Scotch & Soda, baanbehoud onzeker - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...