Rechercher dans ce blog

Minggu, 26 Maret 2023

Grote stakingen vandaag in Duitsland, verkeersproblemen verwacht - RTL Boulevard

De vakbonden Verdi en EVG proberen op deze manier hun eisen kracht bij te zetten voor een stevigere loonsverhoging voor de 2,5 miljoen werknemers die ze vertegenwoordigen. 

Vliegverkeer geannuleerd

Het vliegverkeer van en naar vrijwel alle luchthavens in Duitsland wordt vanaf vannacht geraakt door de staking. De vluchten van Schiphol naar Frankfurt die voor vandaag op de planning stonden, zijn bijna allemaal geannuleerd.

Het vliegveld van Düsseldorf, een veelgebruikte luchthaven door Nederlanders, waarschuwt voor de verstoring van 'vele vluchten'. Het vliegveld in München ligt al sinds gisterenochtend plat.

En niet alleen het vliegverkeer, maar ook het treinverkeer ligt grotendeels plat. De vakbond EVG heeft de ongeveer 230.000 medewerkers van de spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn opgeroepen het werk neer te leggen. 

Geen treinen van en naar Duitsland

Daarnaast liggen in veel streken ook de regionale spoorverbindingen stil, onder andere in de aan Nederland grenzende deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

Dit betekent dat de internationale treinen tussen Nederland en Duitsland vandaag ook niet rijden, meldt de NS. Bij de regionale vervoerder Arriva vallen onder andere treinritten uit tussen het Groningse Bad Nieuweschans en Weener vlak over de Duitse grens.

Files en blokkades

Dan maar met de auto? De verwachting is dat op de autowegen chaos dreigt te ontstaan door de stakingen, omdat veel mensen die normaal het openbaar vervoer pakken, nu met de auto naar hun werk zullen reizen.

Er worden dus veel files verwacht, maar daarnaast hebben de vakbonden ook opgeroepen tot acties bij het staatsbedrijf dat de wegen onderhoudt en beheert. Vakbond Verdi heeft al gehint op blokkades van bijvoorbeeld tunnels.

Adblock test (Why?)


Grote stakingen vandaag in Duitsland, verkeersproblemen verwacht - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...