Rechercher dans ce blog

Jumat, 03 Maret 2023

Illegale online gokbedrijven krijgen voor 26 miljoen aan boetes opgelegd - RTL Boulevard

Dat heeft de KSA vandaag bekendgemaakt. Het zonder vergunning aanbieden van kansspelen is verboden in Nederland.

Vijf bedrijven

Het gaat om de bedrijven Videoslots, N1 Interactive, Betpoint Group, Probe Investments en Fairload. Vooral de Videoslots en N1 kregen zeer forse boetes te verwerken, van respectievelijk 9,9 miljoen euro en 12,6 miljoen euro.

De hoogte van de opgelegde boetes is afhankelijk van de in Nederland behaalde omzet. Voor Videoslots en N1 kwam daar nog een forse verhoging bovenop, omdat ze het volgens de KSA wel erg bont maakten.

Raken in de portemonnee

Zo had N1 al eerder een boete opgelegd gekregen voor hetzelfde vergrijp, maar ging er toch mee door. Videoslots had het beeldmerk van de KSA op zijn website geplaatst, waardoor het leek alsof zij wel een vergunning hadden.

"Het is ons menens", schrijft KSA-voorzitter René Jansen. "De veiligheid van spelers staat voorop. Een boete is om te raken waar het pijn doet, in de portemonnee dus. Met dergelijke bedragen denken we een passende sanctie op te leggen, gezien de illegale verdiensten."

Uit de sanctiebesluiten blijkt dat de bedrijven zich verzetten tegen de boetes. Zo geeft Videoslots aan dat het helemaal niet gericht was op de Nederlandse markt.

'Technische fout'

De KSA brengt daar tegenin dat spelers zichzelf met IDIN, een Nederlandse bankendienst, konden identificeren en ook een Nederlands bankrekeningnummer konden koppelen. Het gebruik van het beeldmerk van KSA zou volgens Videoslots het gevolg zijn van een ‘technische fout’. De KSA gaat daar niet in mee.

Ook de andere bedrijven voeren aan dat ze zich helemaal niet richtten op de Nederlandse markt, maar dat er nu eenmaal Nederlandse spelers de website vonden. Maar volgens de KSA hadden de sites simpelweg geblokkeerd kunnen worden voor Nederlandse bezoekers

De kleinere boetes bedroegen 1,8 miljoen euro voor Betpoint, 1,1 miljoen euro voor Probe en 900.000 euro voor Fairload.

Adblock test (Why?)


Illegale online gokbedrijven krijgen voor 26 miljoen aan boetes opgelegd - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...