Rechercher dans ce blog

Selasa, 14 Maret 2023

ING staakt voor het eerst in decennia na ultimatum over inflatiecorrectie - Trouw

In de bankensector wordt normaal amper gestaakt. Volgens de bonden is het voor het eerst sinds de jaren tachtig dat bankmedewerkers in Nederland het werk neerleggen. In de jaren negentig is er ook weleens een demonstratieve werkonderbreking gehouden bij de Postbank, een onderdeel van ING dat inmiddels volledig is opgegaan in het ING-merk.

Volgens de FNV leggen medewerkers dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur het werk neer bij zowel het hoofdkantoor als bij lokale kantoren. Klanten gaan er volgens een woordvoerder in eerste instantie weinig van merken. “Deze actie is nog redelijk klantvriendelijk, heel misschien dat er bij lokale vestigingen even geen dienstverlening is”, zegt de woordvoerder. De acties kunnen in een later stadium wel verder opgevoerd worden waardoor klanten het wel gaan merken.

Steenrijke bank

De vakbonden hadden ING onlangs al een ultimatum gesteld met de eis dat de bank de inflatie voor 14.000 ING-medewerkers zou compenseren in de nieuwe cao. Een reactie vanuit ING bleef uit, waardoor volgens de bonden het salaris op 1 oktober met 3 procent omhooggaat, en op 1 januari 2024 met nog eens 4 procent. Maar dat vinden zij, mede gezien de inflatie, veel te weinig.

Vandaar dat de bonden nu acties aankondigden. Inge de Vries, bestuurder De Unie: “Eigenlijk is het ongelofelijk dat de directie het zo ver laat komen dat er bij een steenrijke bank als ING gestaakt moet worden, omdat ING geen redelijke salarisverhoging wil betalen aan de medewerkers die voor tevreden klanten zorgen, de mensen die miljarden verdienen voor hun baas en die bovendien in de coronajaren uit loyaliteit akkoord gingen met 0 procent salarisverhoging”. Als de directie van de bank na dinsdag nog niet op de eisen ingaat, zullen er meer werkonderbrekingen plaatsvinden.

Lees ook:

Jaarwinst ING omlaag door gevolgen oorlog in Oekraïne

ING heeft in 2022 bijna een kwart lagere jaarwinst in de boeken gezet, ondanks een sterker slotkwartaal door de hogere rente. Het financiële concern liep onder meer averij op als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Adblock test (Why?)


ING staakt voor het eerst in decennia na ultimatum over inflatiecorrectie - Trouw
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...