Rechercher dans ce blog

Kamis, 23 Maret 2023

Kabinet: eind april meer duidelijkheid over vergoeding zorgpersoneel met long covid - wnl.tv

Eind april geeft het kabinet meer duidelijkheid over de vergoedingsregeling voor zorgmedewerkers die long covid hebben gekregen in de eerste coronagolf en daardoor niet meer kunnen werken. Dat zegt minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Het gaat over zorgmedewerkers in de eerste golf toen alles nog heel onbekend was”, legt Helder uit. “Een aantal mensen zijn toen besmet geraakt en arbeidsongeschikt geraakt. Voor die mensen werk ik aan een publieke financiële tegemoetkoming.”

Helder zegt dit in een reactie op het nieuws dat een 28-jarige medewerkster van een verpleeghuis in Zuid-Holland de zorginstelling waar ze voor werkte aansprakelijk heeft gesteld voor haar long covid. Dit liep ze een aantal jaar geleden op tijdens de eerste coronagolf. Volgens de rechter heeft de desbetreffende zorginstelling haar personeel onnodig in gevaar gebracht.

Ze is nog altijd vermoeid en vergeetachtig, allebei symptomen van long covid. De Zuid-Hollandse zorgmedewerkster moest destijds een besmette patiënt helpen, maar was niet goed beschermd. Inmiddels is ze nog onvoldoende in staat om te werken. Daarom krijgt ze een schadevergoeding voor de geleden schade én de schade die nog moet komen.

Meer gevallen

Het is de eerste keer dat een zorgmedewerkster zo’n zaak wint. Helder denkt dat er wel meer gevallen gaan volgen. Volgens de minister is het altijd zo geweest dat wanneer er sprake was van covid, aangetoond of verdacht, er met beschermingsmiddelen gewerkt moest worden.

Lees meer:

Longfonds: kwetsbaren in ‘gure wind’ zonder coronamaatregelen

Door: Manon Immerzeel

Adblock test (Why?)


Kabinet: eind april meer duidelijkheid over vergoeding zorgpersoneel met long covid - wnl.tv
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...