Rechercher dans ce blog

Minggu, 12 Maret 2023

Nederlands bedrijf heeft miljoenen op rekening failliete Silicon Valley Bank - NU.nl


Het Nederlandse Pharming heeft in totaal 45 miljoen dollar (ruim 42 miljoen euro) op een rekening bij de failliet verklaarde Silicon Valley Bank staan. Dat bedrag is ongeveer een kwart van alle contanten die het Leidse biotechbedrijf heeft.

Op de Amerikaanse rekeningen stond 26 miljoen dollar, op de Britse 19 miljoen dollar. Voor beide rekeningen gelden verschillende verzekerde bedragen. Pharming weet van de Amerikaanse rekening zeker dat het 250.000 dollar terugkrijgt. Voor de Britse rekening gaat het om ruim 100.000 dollar.

De Amerikaanse overheid maakte zondagavond (lokale tijd) bekend dat rekeninghouders vanaf maandag toegang krijgen tot hun tegoeden. Dat melden de federale overheidsdienst FDIC, het ministerie van Financiën en de centrale bank in een gezamenlijke verklaring. Daarmee willen ze "verdere besmetting van het financiële systeem in de kiem smoren".

Britse regering komt met noodsteun

De Britse regering gaf eerder op de dag al aan met noodsteun te komen voor start-ups die hun geld door het faillissement zijn kwijtgeraakt. Daarmee moeten ze de lonen en andere lopende kosten kunnen blijven betalen. Verdere details worden maandag naar buiten gebracht.

Vrijdag werd de SVB door de autoriteiten in de Amerikaanse staat Californië gesloten. Het was niet gelukt om geld op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. De bank kon daardoor niet langer aan de verplichtingen voldoen en ging failliet. De federale overheidsdienst FDIC is aangesteld als bewindvoerder.

Eind 2022 beheerde SVB ruim 175 miljard dollar aan tegoeden. Daarmee was het de zestiende bank van de Verenigde Staten.

Adblock test (Why?)


Nederlands bedrijf heeft miljoenen op rekening failliete Silicon Valley Bank - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...