Rechercher dans ce blog

Minggu, 12 Maret 2023

Pence haalt uit naar Trump: 'Roekeloze woorden brachten familie in gevaar' - RTL Boulevard

"President Trump zat fout", zei Pence in een toespraak over die dag. Trump sprak toen een menigte woedende volgelingen toe en wilde dat Pence als voorzitter van de Senaat een stokje zou steken voor de verkiezingswinst van Joe Biden. "Ik had het recht niet de verkiezingsuitslag terug te draaien. Zijn roekeloze woorden hebben mijn familie en iedereen in het Capitool die dag in gevaar gebracht."

Bewust afstand nemen

Trump heeft zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen al bekendgemaakt, maar in Washington wordt gefluisterd dat Pence ook een gooi zal doen. Hij neemt met dit soort uitspraken afstand van Trump.

Omdat het diner waar Pence sprak normaal gesproken vooral een licht evenement met humor is, begon hij zijn toespraak met een grap: "Ik zal de Republikeinse kandidaat van harte en onvoorwaardelijk steunen... als ik het ben."

Met de bestorming van het Capitool wilden aanhangers van oud-president Trump voorkomen dat diens verkiezingsnederlaag zou worden bevestigd. Er vielen vijf doden, onder wie een agent.  

Adblock test (Why?)


Pence haalt uit naar Trump: 'Roekeloze woorden brachten familie in gevaar' - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...