Rechercher dans ce blog

Kamis, 23 Maret 2023

Rutte roept vicepremiers bijeen voor extra beraad over verkiezingsnederlaag - NRC

Coalitie Vicepremiers Kaag (D66), Hoekstra (CDA) en Schouten (ChristenUnie) zijn door Rutte uitgenodigd voor een overleg over de verkiezingsnederlaag bij de Provinciale Statenverkiezingen.
Rutte noemde de winst van BBB eerder „een krachtig signaal van de kiezer”.
Rutte noemde de winst van BBB eerder „een krachtig signaal van de kiezer”. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Premier Mark Rutte roept de vicepremiers van D66, CDA en ChristenUnie bijeen voor een overleg over de verkiezingsnederlaag bij de Provinciale Statenverkiezingen. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst aan NRC na berichtgeving van De Telegraaf. Bij de verkiezingen van vorige week won de BoerBurgerBeweging (BBB) in alle provincies, alle coalitiepartijen verloren zetels. Het gesprek zal aankomende dinsdag plaatsvinden.

Vicepremiers Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en Carola Schouten (ChristenUnie) zijn door Rutte uitgenodigd. Naast de zege van BBB zal volgens De Telegraaf ook de onvrede in het land over de Haagse politiek ter sprake komen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het gesprek plaatsvinden op het ministerie van Algemene Zaken; het kantoor van premier Rutte.

De verpletterende overwinning van BBB is afgelopen week al meerdere keren besproken in onder meer de ministerraad. Rutte noemde de winst van BBB eerder „een krachtig signaal van de kiezer” en zei hiernaar te willen luisteren.

Lees ook: BBB, VVD en CDA willen nu een ander stikstofbeleid. Kan dat wel?

Adblock test (Why?)


Rutte roept vicepremiers bijeen voor extra beraad over verkiezingsnederlaag - NRC
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...